Latest posts

Χρυσό, αργυρό και χάλκινο βραβείο ποιότητας στην ποτοποιία Αμόργιον

Για άλλη μια φορά τα προϊόντα της ποτοποιίας Αμοργιον ξεχώρισαν για την ποιότητά τους και την γεύση τους ανάμεσα σε δεκάδες τρόφιμα και ποτά ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων, Τρία ήταν τα βραβεία που απέσπασαν στον Διεθνή Διαγωνισμό Γευσιγνωσίας και Συσκευασίας Τροφίμων, Οίνων και Ποτών Οlymp Awards 2018.

Συγκεκριμένα το Ρακόμελο Aμόργιον απέσπασε το Χρυσό Ολυμπιακό βραβείο γεύσης, η Ψημένη Αμόργιον το Αργυρό Ολυμπιακό βραβείο γεύσης και το Ούζο Μερακλίδικον το Χάλκινο Ολυμπιακό βραβείο γεύσης.

Ποια είναι τα Olymp Awards 2018

Στα Olymp Award 2018 ανήκουν οι διαγωνισμοί “Τaste Olymp Awards” διαγωνισμός ανώτερης ποιότητας τροφίμων και ποτών, “Design Olymp Awards” διαγωνισμός καλύτερης συσκευασίας τροφίμων, οίνων και ποτών και “Wine & Spirits Olymp Awards” διαγωνισμός ανώτερης ποιότητας οίνων και αποσταγμάτων.

Η εταιρεία Αμόργιον με τα προϊόντα της έλαβε μέρος στον διαγωνισμό ποιότητας «Τaste Olymp Awards».

Ο Διαγωνισμός “Τaste Olymp Awards”

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στις 26 και 27 Μαΐου. Οι εκπρόσωποι των ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων που συμμετείχαν είχαν φροντίσει να στείλουν νωρίτερα αντιπροσωπευτικά δείγματα των προϊόντων τους.

Δικαίωμα συμμετοχής στο βραβείο ανώτερης γεύσης είχαν όλα τα προϊόντα, όχι χύμα, επεξεργασμένα ή μη τρόφιμα και ποτά που πωλούνται σε καταστήματα λιανικής πώλησης.

Τα προϊόντα δοκιμάστηκαν κατά την “τυφλή” μέθοδο, χωρίς συσκευασία και χωρίς κανενός είδους διακριτικό στοιχείο. Σε κάθε προϊόν αποδόθηκε ένας κωδικός αριθμός για να διασφαλιστεί η αξιόπιστη παρακολούθησή τους. Η αξιολόγηση των δειγμάτων έγινε από το Olymp Awards Chef’s Jury Panel με panel leader τον Κο Κωνσταντίνο Μουζάκη. Κάθε κριτής πραγματοποίησε μια οργανοληπτική ανάλυση του προϊόντος που δοκίμασε και κατέγραψε μια αριθμητική βαθμολογία στο φύλλο αξιολόγησης η οποία αντιπροσωπεύει τη γενική αίσθηση απόλαυσης καθώς και άλλα κριτήρια όπως η όψη, η οσμή, η υφή, η γεύση και η αίσθηση στο στόμα. Τα προϊόντα αξιολογήθηκαν με κριτήριο τις ξεχωριστές τους ιδιότητες και δεν συναγωνίστηκαν μεταξύ τους.

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν ήταν τα εξής:

  1. Platinum Ολυμπιακό βραβείο γεύσης, τα προϊόντα με 95% και παραπάνω
  2. Χρυσό Ολυμπιακό βραβείο γεύσης,τα προϊόντα με 89% και 94%
  3. Αργυρό Ολυμπιακό βραβείο γεύσης, τα προϊόντα με 77% και 88%
  4. Χάλκινο Ολυμπιακό βραβείο γεύσης, τα προϊόντα με 65% και 76%

Η ποιότητα των προϊόντων Αμόργιον ήταν γνωστή αλλά για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε μέσα από τον διεθνή διαγωνισμό που αποτελεί σημείο συνάντησης των καλύτερων παραγωγών τροφίμων και ποτών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ: http://www.olympawards.com/ results2018/diagonismos- poiotitas-2018-apotelesmata/

Περισσότερα σχετικά με τον διαγωνισμό εδώ: https://www.facebook.com/ OlympAwardsGR/

Posted in: News