Στον διαγωνισμό, ο οποίος έγινε την Κυριακή 1/2/15 και ώρα 17.00 το απόγευμα  στο εκθεσιακό κέντρο Ξιφασκίας στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, συμμετείχαν περίπου 200 εκθέτες από όλη την Ελλάδα και τη βράβευση έκαναν οι γνωστοί Σεφ Λευτέρης Λαζάρου και Αργυρώ Μπαρμπαρήγου.

Το βραβείο παρέλαβε ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Αντώνης Βεκρής, ο οποίος κατά τη διάρκεια της βράβευσης του μίλησε για την ιστορία της Ποτοποιίας "ΑΜΟΡΓΟΣ" και το όραμα του να παράγει ποιοτικά καινοτόμα ποτά που διαφημίζουν το νησί από το οποίο κατάγεται, την Αμοργό αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Παρότρυνε επίσης, τον κόσμο που συμμετείχε στην έκθεση να προτιμά τα ελληνικά προϊόντα γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση.

Μετά την βράβευση ακολούθησε εορταστική εκδήλωση, όπου γνωστοί μπαρμεν πειραματίστηκαν με την Αμοργιανή ΜΕΚΙΛΑ, φτιάχνοντας ιδιαίτερα κοκτέιλ, τα οποία με ιδιαίτερο ενθουσιασμό απόλαυσε ο κόσμος.

…λίγα λόγια για την Αμοργιανή Μεκίλα:

Κοιτώντας μια φραγκοσυκιά το μόνο που βλέπει κάποιος είναι ένα κακτοειδές φυτό γεμάτο καρπούς με αγκάθια. Εμείς όμως είδαμε πέρα από το προφανές.
Όπως οι Μεξικανοί δημιούργησαν την τεκίλα από τον κάκτο έτσι και εμείς φτιάξαμε την ελληνική τεκίλα από φραγκόσυκα. Το απόσταγμα από τα φραγκόσυκα και τα σταφύλια ενώθηκαν με το μέλι, τη ζάχαρη και τα βότανα και έδωσαν την… μεκίλα!

Οι λάτρεις του είδους θα βρουν στην ελληνικότατη λευκή και κίτρινη τεκίλα μια ιδιαίτερη γεύση που θα τους ενθουσιάσει!

Συστατικά: Απόσταγμα από φραγκόσυκα & σταφύλια, μέλι, ζάχαρι και βότανα/ Χωρίς κανένα συντηρητικό.

Αν θέλετε και εσείς να δοκιμάσετε την Αμοργιανή Τεκίλα μπορείτε να την παραγγείλετε απο το e shop www.amorgion.gr ή να επισκευθείτε την ποτοποιία:

ΠΟΤΟΠΟΪΙΑ-ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΟΤΩΝ “Η ΑΜΟΡΓΟΣ”
ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΚΡΗΣ & ΤΕΚΝΑ ΑΕΒΕ
ΕΔΡΑ: ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 314, T.K 173 42, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210 9833180, FAX.: 210 9847881
EMAIL: [email protected]